tisdag 26 april 2011

Påskhändelser...

Nej, nu är det dags att komma igång igen, efter en otroligt fin påskhelg! Svante har varit hos sin mormor och morfar i två dagar så vi har fått mer tid med Freddie. Och det behövdes. Vi behövde titta på henne i lugn och ro. Utan det där fyraåringsinducerade höga vardagstempot. Och Freddie behövde nog det med. Vi började med lite spädbarnssaker som speldosa och kill under hakan och det verkar hon gilla. Men sen räcker det för henne! 
Just nu känns det som att vi hittat en bra balans med amning och ersättning. Freddie ammar i stort sett var tredje timme, men vartannat mål, och särskilt sista målet innan läggdags kompletterar vi med en flaska NAN. Då fyller vi upp en flaska med ca 80 cl och sen får hon äta tills hon är mätt. Hon äter mer koncentrerat på det sättet, och ligger inte och småsnuttar lika mycket. Vilket är absolut nödvändigt för att Elin ska orka. Innan tänkte vi att snuttningen istället skulle stimulera amningen, men det kändes inte som att det uppvägde problemet med att Elin aldrig fick sova. Och det här funkar bättre. 
Freddie är 51cm nu och väger 3300g. 
För övrigt finns det ju tusen mjölkersättningar. Det är en forumdjungel man kanske ska grotta sig ner i senare. Mest funderar jag på om den ska vara probiotisk eller inte. 
Det känns lite överflödigt. Hon borde få i sig de viktiga bakterierna ändå... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar