torsdag 7 april 2011

7:e april 2011 (39+1) Vi drog ut matsonden...med meningen.

Äntligen skriver jag en liten uppdatering till er som undrar och tänker på Freddie. De två sista veckorna har varit allt annat än händelselösa, men det har mest varit små händelser. Tvätta, torka, diska, mata, lägga, bädda. Torktumlaren gick sönder...ja, ni vet! På sjukhuset fanns gott om tid att sitta och fundera och skriva här, men nu är önskar vi att dygnet hade trettio timmar. 
Det gör Freddie för övrigt också. Hennes dygnsrytm är väldigt oregelbunden och det blir tufft när hon vaknar upp vid elva på kvällen och tycker att det är dag. Jag vet inte om det varierar mer för att hon är för tidig. 
I lördags drog hon ur sin matsond till hälften. Hon hade varit störd över den i flera dagar och verkade som att hon ville slippa den. Så vi ringde upp SÖS och sa att vi drar ut den nu. Det gick bra och på kvällen matade vi henne för första gången med flaska. Hakklapp är ett måste men det mesta av maten hamnar där den ska! 
Det enda problemet är det klassiska att maten kommer mycket snabbare i flaskan och att hon blir otålig när hon ska amma istället. 
Vårt projekt nu är att ge henner precis lagom med ersättning. Inte för mycket så att hon slutar amma och Elins mjölkproduktion går ner, och inte för lite så att hon inte sover på nätterna. Än har vi inte lyckats... Svante verkar klara den nya situationen bättre och bättre även om han är väldigt mammig och måste matas med flaska han med ibland. 
På tisdag ska Freddie vaccineras igen och då blir hon inlagd med övervak i tolv timmar. Veckan efter är det förhoppningsvis dags för en sista läkarundersökning och sen skrivs hon kanske ut om allt är som det ska. 
Någon gång under april kommer hon också få göra en magnetröntgen av hjärnan. 
Den känns lite jobbig. Om det skulle visa sig vara något vet jag inte om vi vill veta det än. Vi kan ändå inte göra något åt det...


Info: Magnetröntgen http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnetresonanstomografi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar