lördag 14 maj 2011

Dagis or not dagis...

Fredag. Vi har ännu en vecka bakom oss, och även om jag jobbar i helgen så är det ändå lite magiskt med fredagar. Konstigt.  Den stora skillnaden för oss är att vi inte har någon barnvakt till storebror.  
Vi funderar mycket över när han ska få börja på dagis igen. Han har varit hemma i två månader nu, och det är inte mer än tre veckor kvar innan sommaren. Efter sommaren ska han dessutom byta avdelning. Så just nu lutar det åt att vi behåller honom hemma. Och hoppas att han inte saknar allt för mycket av lek och kamrater. Han har ju kamrater hemma bland grannarna också. 
Vi har lite dåligt samvete för att han inte är på dagis, invaggade som vi är i uppfattningen om att dagis är den bästa platsen för ett barn att bli redo för livet. Jag vet inte. Fungerar verkligen dagis så bra? Vi upplever att på många sätt faktiskt mår bättre hemma. Han är piggare, utvecklas mer verbalt och är inte minst mindre sjuk. Förut kunde han
ofta vara helt slutkörd när han kom hem från dagis. Mest på ett mentalt plan. Då orkade han knappt vara med oss. 
Nåja, dagis är ju ett måste om man vill jobba samtidigt som man har barn. Men egennyttan för barnen med dagis kanske kan diskuteras och konceptet dagmamma börjar kännas mer och mer attraktivt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar