fredag 5 augusti 2011

Mjölkersättning/Amning

Jag har just lagt vår lilla fina tjej. 6170g. Snart fyra månader.
Inte illa för en som vägde knappt 600g som minst, så hon har tiodubblat sin vikt.
Varifrån hon fått näringen är det inget tvivel om. Mat är dödligt allvar och hon äter alltid till sista droppen.
Men nu har hon för första gången börjat rata bröstmjölk till förmån för mjölkersättningen.
Egentligen är det inte märkligt. Hon väljer på samma sätt som alla människor som är trygga och har god tillgång till mat.
Hyra en rulle istället för att gå på teater, att äta hamburgare istället för grönsaker eller titta på TV istället för att springa. Enkelt och snabbt.
Men vi vill att hon ska få i sig bröstmjölken.
Från början trodde vi att hon bara hade problem att växla från MAM-flaskorna till bröstet, men när vi fyller en MAM-flaska med utpumpad bröstmjölk ratar hon den också.
Allt började med att min fru, för en månad sedan, var tvungen att resa bort i 24h på jobb. Jag hade tagit hand om Freddie så mycket, och hon åt redan hälften ersättning, så min fru pumpade ur och åkte. Jag ordnade lyxtillvaro för Freddie med mat varannan timme, lek och bus och ostörd sömn. Det gick jättebra.
Lite för bra.
För sedan dess är inte bröstmjölken inte förstahandsvalet. Hmm... ett halvårs strävan med bröstpumpar, medicin och amningsträning förgäves efter 24 timmars amningspaus?
Vi tänker i alla fall inte ge oss. Det känns superbra att hon får i sig lite antikroppar genom bröstmjölken och det lilla skyddet vill vi behålla.
Så tills vidare testar vi med att dra ner lite på ersättningen igen, pumpa ur några gånger om dagen och blanda i de vanliga målen och amningsträna.
För det lönar sig nog inte att förklara skillnaden mellan lust och vilja för henne just nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar