onsdag 9 mars 2011

9:e mars 2011 (35+0) Vaccination och Nutramigen

Vaccinationen gick bra och idag var det dags för en till. Idag var det det vanliga vaccinet mot bl.a. Kikhosta, och efter det blir ju rätt många barn lite hängiga, så nu ligger hon med fullt övervak på andning, saturation och blodtryck igen, för första gången på två veckor. 
Idag byttes mjölkersättningen ut mot en mjölkfri dito. Nutramigen. Freddie har inte lyckats bajsa på nästan 72 timmar, och det kan ha med ersättningen att göra, fast jag trodde man blev lös i magen om man inte tålde mjölk. Vi får se. 
Igår kväll hade Freddie en ruggig dipp som vi inte sett på länge. Det som var otroligt störande var att saturationsmätaren hade falsklarmat otroligt mycket innan, så dippen uppmärksammades lite för sent. Jag reagerade inte tillräckligt snabbt. Hon var väldigt blek och cyanotisk och det tog tid för henne att komma igen. Det sägs ju att barnen klarar en rätt ordentlig syrebrist, men oron för framtiden får ny skjuts varje gång det händer. 
Det kan bli så att det snart är dags för hemgång, men inget är säkert. Vi har längtat så mycket efter att få komma hem. Det är bara det att resan inte är över bara för att vi lämnat sjukhuset. Men de känslorna kanske mår bäst av att tryckas undan just nu så vi får glädjas lite. 
Just för att det inte är så lång tid kvar, så flyttar Elin till SÖS nu på heltid...vi får se hur länge.



Info om Nutramigen och andra ersättningar: http://en.wikipedia.org/wiki/Infant_formula'
Info DTP-vaccin: http://sv.wikipedia.org/wiki/DTP_vaccin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar