torsdag 20 januari 2011

20:e januari 2011 Sista infarten borta.

Freddie har klarat andra dagen på SÖS. Hon blev återigen ventilerad med neopuff i morse. Troligtvis mest pga nervös personal(!) men sen har det varit lugnt. Elin har haft henne på bröstet på eftermiddagen. 
Igår kom hon upp i fulla matmängder, så då kunde man ta bort hennes sista fasta infart för dropp. Det var en celastik, en tunn tunn slang som går från handleden in till hjärtat. Bra att hon blev av med den. 
Planen med maten på KS var att hon skulle få 15 ml var tredje timme, men SÖS ville att hon skulle ha en matpump. Den droppar kontinuerligt in mjölk genom sonden till magen istället för att man ger en större dos i taget. 
Vi vet inte riktigt vilket som är bäst, men eftersom matsmältningen med den förra strategin fungerat så bra, känns det konstigt att byta. Mängden mat över tid i magen blir ju dock lägre med matpumpen och då blir det lättare för henne att andas, så det är kanske bra. 
Flytten till SÖS har varit jobbig. Jobbigt för att det är nya människor som inte känner Freddie. Jobbigt för att det inte är en renodlad intensivvårdsavdelning så personal känns inte riktigt lika luttrad. Det blir påtagligt nervöst när Freddie då och då krisar med andningen eller pulsen går ner. 
Men vi har inget val. Vi tillhör SÖS och går det fortsatt ok så kommer Freddie passa in bättre och bättre på avdelningen och den vårdnivån. 
Igår vände hon själv på huvudet igen...så hon kanske är starkare än vi tror. 
Hoppas hoppas att hon har lite av storebror i sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar