måndag 17 januari 2011

17:e januari 2011 Tre veckor idag! Grattis!

Så har ännu en dag lagts till Freddies liv. Och den var också bra. Nu är hon tre veckor gammal, 27 + 5. Hade hon fötts idag hade hennes chanser att överleva varit väldigt nära hundra procent. Jag hoppas att något av det gäller även barn som blivit så gamla utanför magen också. Hennes matranson är nu åtta ml varannan timme. Hon klarar av det, men ligger och knölar och sparkar en hel del när magen är full. Om hon sen måste bajsa samtidigt som hon har lite för mycket mat i magen så slutar hon andas. Men vem kan klandra henne för det. Skillnaden är väl att vi stora vet att vi måste börja andas igen efter. Men det får man hjälpa henne med. 
Idag kom ett besked som i grunden är jättebra. Freddie har blivit så stark att hon måste ge sin plats på intensivvårdsavdelningen till något annat barn. För barn som hör till KS upptagningsområde innebär det bara att man flyttar över korridoren till en annan avdelning, men för Freddies del innebär det en förflyttning till SÖS. Skulle hon sen få en infektion eller behöva respiratorvård måste hon flyttas tillbaka till KS igen. Det känns rätt jobbigt. Vi oroar oss ju fortfarande för att hon inte kan bajsa och andas samtidigt...
Men vi får se det positivt att man bedömer henne vara så stark att man kan ta risken att vara ekonomiskt effektiv och flytta henne. 
Så imorgon ska hon tusen gånger längre än hon varit i närheten av förut...
...vår lilla tjej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar